Zelf een warmtepomp plaatsen

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht of uit de bodem om deze af te geven op je woning.

Het voordeel van een warmtepomp is dat je investeert in groene energie. Er wordt geen gas of CO2 opgewekt en in combinatie met PV-panelen streef je naar een energieneutraal systeem.

Bovendien kan je met deze investering je woning opwaarderen omdat het energielabel stijgt!

De mogelijkheden

Een warmtepomp werkt op lage temperaturen. Dit betekent dat de pomp warmte uit de lucht of uit de bodem onttrekt en deze op zijn beurt afgeeft op je woning. Denk hierbij aan een omgekeerde werking van een koelkast.

In combinatie met vloerverwarming of convectoren, zorg je voor een optimaal systeem. Daarbij bespaar je energie én investeer je in een beter milieu.

De warmtepomp heeft bovendien een zeer sterk voordeel ten opzichte van een standaard gasketel, namelijk de mogelijkheid tot koeling. In de warme zomers kan je zowel met vloerverwarming als convectoren zorgen voor een aangename omgeving in je woning.

Zelf een warmtepomp plaatsen

Alles start bij het uitzoeken van het juiste type en model. Bij RB Zelfbouw hebben we een nauwe samenwerking bij de verschillende fabrikanten. Hierdoor kunnen wij op basis van warmteberekeningen en het EPB-verslag de juiste keuzes maken voor jouw woning.

Een warmtepomp mag dan wel een technisch kunstwerk zijn, toch blijft zelfbouw ook in dit geval interessant.

Op basis van onze schema’s en technische uitleg kan je zelf aan de slag met het plaatsen van je warmtepomp. Daarbij sta je er ook niet alleen voor. Er is altijd een technieker beschikbaar die je kan helpen bij de installatie. Wanneer je samen met onze technieker de pomp installeert, kan je ook de kosten weer drukken.

Benieuwd naar onze warmtepompen? Kom langs in onze showroom voor enkele voorbeelden. Zo kunnen we de aansluitingen bekijken en overlopen hoe je de installatie in praktijk kan uitvoeren.

Ook voor de opstart van de warmtepomp, kan je rekenen op RB Zelfbouw!

Onze merken

RB Zelfbouw staat garant voor flexibiliteit. Daarom proberen wij ons gamma aan warmtepompen ook zo breed mogelijk te houden. Door te werken met verschillende kwaliteitsmerken kunnen wij voor onze klanten op zoek gaan naar de meest interessante oplossing.

Voor lucht-water warmtepompen kan je bij ons terecht voor bekende merken als Daikin, Bosch en Vaillant.

Elk merk heeft zijn eigen specialiteit. Hiervan maken wij handig gebruik om tot een oplossing op maat te komen. Denk maar aan warmtepompen met ingebouwde boilers, met strakke designs en met de mogelijkheid tot actieve koeling.

Wil je nog een stapje verder gaan voor jouw energievoorziening? Dan hebben we onze bodem-water warmtepompen van de merken Vaillant, Bosch en OVUM. De bijkomende pluspunten van dit type warmtepompen? Extra hoog rendement en passieve koeling!

Al de pompen zijn bovendien ook te combineren met een zonnesysteem.

Graag verder advies bij het maken van je keuze en een aangepaste offerte? Kom zeker eens langs in onze showroom waarbij je de nodige technische uitleg en adviezen krijgt.